Prodaja alkoholnih pića i duhanskih preradjevina zabranjena je osobama mladjim od 18 godina.

Otkrijte kako boje utiču na raspoloženje

Različite nijanse u domu u velikoj mjeri utiču na atmosferu, jer mogu da poprave raspoloženje ili probude melahnoliju. Kada birate boje za zidove, zavjese, tapete, namještaj, trebalo bi da znate i kako će uticati na ukućane.

* Crveni tonovi podstiču energiju, ali i agresivnost, zato nije dobro da dominiraju u domu. U manjoj mjeri imaju pozitivan učinak u dnevnoj i radnoj sobi, a nikako se ne preporučuju u kuhinji jer bude apetit i u spavaćoj sobi jer uzrokuju nesanicu.

* Žuta boja ima efekat sunca u kući, pozitivno utiče na raspoloženje i budi energiju. Svijetli tonovi preporučuju se za sve prostorije, dok tamnije nijanse žute mogu da budu „teške“, a posebno bi ih trebalo izbjegavati u radnom prostoru, jer uspavljuju i remete koncentraciju.

* Zelena je hladna boja i u potpunoj suprotnosti sa crvenom. Doprinosi harmoničnom ambijentu, opušta i ublažava stres. Najpozitivnije djeluje u dnevnom boravku, trpezariji, radnoj i dječjoj sobi. Maslinasto zelena budi melanholiju i mučninu.

* Plava ima umirujuće dejstvo, jer nosi osvježavajuću energiju mora i neba. Svijetli i tamni tonovi plave djeluju stimulativno na mozak i ublažavaju nesanicu, pa su idealni za spavaću sobu.

* Ljubičasta uvijek doprinosi dobroj atmosferi, efektna je u dnevnom boravku, ali bi je trebalo izbjegavati u spavaćoj, dječjoj i radnoj sobi, kuhinji i kupatilu, jer može da uzrokuje uznemirenje.

* Narandžasta je, poput ljubičaste, odlična za dnevni boravak jer podiže energiju, ali negativno djeluje u spavaćoj i dječjoj sobi, kao i kuhinji.

Pogledajte naše najprodavanije pr!